joi, 17 noiembrie 2011

New drug in town

Well, lasand la o parte putin jurnalul meu din copilarie mai zilele trecute citeam in presa de un nou drog.
Sub numele de strada Krokodil, numele stintific fiind dezomorfina, a aparut prima data pe strazile din Rusia. Este noul drog care mananca literarmente din consumatori. Este un drog al saracior, un opiaceu sintetic care se obtine in urma unei reactii in lant de reactii si amestecuri complexe.
Krokodil si-a capaptat porecla de reptila din cauza ingredientelor sale toxice care fac pielea solzoasa si putrezesc carnea pana la os. In cazul in care se rateaza vena abcesul se instaleaza instant. Cei care refuza sa mearga la doctor si continua sa se injecteze ajung in imposibilitatea de a se misca putrezind pana la moarte.
Dezomorfina cauzeaza cea mai puternica dependenta si este si cea mai grea de tratat. Daca in cazul heroinei durerea fizica dispare undeva la 10 zile, in cazul substitutului poate dura si o luna fiind insuportabila si mai puternica. Consumatorii care vor sa se lase de krokodil sunt injectati cu tranchilizante extrem de puternice pentru a suporta durerea.
Dependentii de dezomorfina pot fi identificati usor din cauza mirosului pe care-l emana - un iz de iod care se infiltreaza in haine si care al naibii nu dispare.