marți, 22 septembrie 2009

Sunt oameni de admirat II

Daniela, o femeie de patruzeci si ceva de ani isi face aparitia in salonul 19. Imbracata simpatic, cu un esarfa mare pe cap saluta apoi alaturi de un pat isi pune geanta. Urma sa ocupe patul unei femei care avea azi externare.
Daniela fusese profesoara de meteorologie. Acum era in pensie. Avuse cancer la uter. Suferise interventie chirurgicala unde ii scoase tot afara iar cancerul recidivase.
Acum era la tratament.
O femeie atat de tanara, cu o boala atat de urata. Si totusi daca o privesti Daniela e o persoana optimista, plina de viata si mereu zambitoare. O adevarata luptatoare.
Doctorita pe oncologie, o femeie maruntica si simpatica a refuzat intodeauna "atentiile" din partea pacientilor. Greu de crezut dar aproape ca te ia la bataie daca mergi la ea cu bani sau cadouri. Medicamentele pe oncologie nu le gasesti la orice farmacie din coltul strazii. Doctorita cauta asistente sau infilmiere care sa mearga pana la farmacie pentru a cumpara pacientilor medicamente. In cazul in care nimeni nu e liber merge ea. Si daca nu-ti ajung banii pune de la ea.
O femeie care se dedica in ceea ce face, caruia ii pasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu