sâmbătă, 5 iunie 2010

Viata este fara sens

In China s-au sinucis cel putin 10 persoane in ultimul an toti angajati la firma Faxconn (companie producatoare de componente electronice). Jumatate din aceste sinucideri au avut loc in luna mai. (O fi criza de vina sau pur si simplu conditiile ,considerate de multi inumane, de munca)
Unul dintre angajatii companiei (Ah Wei ) a declarat pentru Bloomberg : "In fiecare zi fac acelasi lucru pe care l-am facut cu o zi inainte. Se tipa la noi tot timpul. Este foarte greu aici"
Conform declaratiilor facute de acesta, conversatiile in timpul orelor de munca sunt interzise, pauzele pentru mersul la toaleta sunt de 10 minute la fiecare zece ore, iar zgomotul din fabrica trece fara probleme de dopurile din urechi afectand auzul.
Iar explicatia lui pentru cele 10 sinucideri a fost simpla si concreta : "Viata este fara sens"

Din pacate si la noi in Romania sunt companii cu aceleasi conditii de munca. Program de 12 ore, munca in picioare, pauze scurte si rare, conversatiile interzise in timpul orelor de munca, nervii varsati de catre sefi pe muncitorii de rand, stresul managerilor ajuns inzecit la muncitori. Tot stresul acumulat de companie in general varsat pe muncitor.
Oare conditiile inumane de munca pot deveni un motiv real pentru sinucidere ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu